Agrolin 12,5 jaar!

In juni 2008 ging ik naar de kamer van koophandel. Mijn baan als docent had ik opgezegd en mijn leven als zelfstandig ondernemer begon.

Ik ging aan het werk voor branchevereniging Cumela als freelance adviseur. Vrij snel had ik een aantal klanten die ik ondersteunde bij hun certificeringen. Daarnaast werkte ik nog wat uren in het geven van onderwijs. VCA-cursussen, bosmaaien, veilig werken met de vorkheftruck e.d. Ook nam ik trekkerrijbewijzen af en examineerde ik voor het MBO.

Het onderwijs veranderde, examens veranderden en ik kreeg het drukker met werkzaamheden omtrent certificeringen. Mijn werk voor Cumela stopte in 2009 door de economische crisis. Er veranderde dus langzaam het een en ander en ik ontdekte wat ik echt leuk vond; de ondernemer helpen…

In 2014 verhuisde ik naar West-Brabant en kwam in Dinteloord terecht. Doordat mijn kennis en kunde gewaardeerd werd door de klanten kwam er meer diepgang. “Oh kun je dat ook regelen?” en “Weet jij daar iets van?”


Ik ging cursussen uitbesteden en bouwde een netwerk op van ondernemers die werkzaamheden doen waar ik minder plezier aan beleef. Cursussen regel ik wel, maar in mijn netwerk, niet meer zelf. Ook heb ik een fijne samenwerking met een extern vertrouwenspersoon. Zij is mijn sparringpartner en ondersteunt waar nodig op kantoor. Tevens levert Agrolin input die zij kan gebruiken in haar werk als vertrouwenspersoon. Werkdruk in de loonwerksector om maar een voorbeeld te noemen. Zo heb ik ruimte gecreëerd om voor mijn klanten de diepgang op te kunnen zoeken.

Mijn klanten help ik met diverse vakgerelateerde vraagstukken, waar een RI&E (Risico-inventarisatie en evaluatie) of een certificering meestal het centrale uitgangspunt is. Er zijn ook bedrijven waar ik het hele managementsysteem bijhoud. Daar zit ik dan bijvoorbeeld een dag per maand om alles bij te werken, met de medewerkers te praten en te zorgen dat het bedrijf certificeerbaar is.

Anno 2020 zijn we 12,5 jaar verder en heeft Agrolin mij een hoop gebracht. Inmiddels ben ik Middelbaar Veiligheidskundige, heb ik het praktijkdiploma boekhouden, Wet natuurbescherming BB niveau 3 en nog altijd mijn spuitlicentie.
Zo blijf ik bij met alle ontwikkelingen in de sector en kan ik inspelen op alle vraagstukken van de klant.

Kortom, Agrolin raakt steeds bekender in de groen- grond en infrabranche als sparringpartner. Als ondernemer ben ik trots op waar ik nu sta en wat ik bereikt heb tot dusver. In 2020 is mijn kantoor verbouwd en is er een vaste 2e werkplek. Het netwerk om mij heen is gerelateerd aan opleiden, trainen, veiligheid en integriteit. Een prachtig netwerk van zelfstandige ondernemers die elkaar versterken. Samen kunnen we het maken!