Tenminste 93 ernstige arbeidsongevallen telde de Inspectie SZW in 2017 in de agrarische sector. Een landelijke krant kopte deze zomer dat er in de afgelopen 10 jaar zeker 190 doden zijn gevallen op agrarische bedrijven. De groene sector zou daarmee nog gevaarlijker zijn dan de bouw. Ook in 2018 lezen we in de media regelmatig over nieuwe ongevallen. De aantallen blijven zorgwekkend hoog.

Agrolin biedt daarom een bijzondere workshop aan. Deze workshop wordt gegeven samen met Karien van der Loo-van de Sande en Patrick van de Sande, nabestaanden van een dodelijk arbeidsongeval en schrijvers van het boek “Toon, De impact van een dodelijk arbeidsongeval.”

Volgens de Arbowet is een bedrijf met personeel verplicht om een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Omdat veel agrarisch bedrijven geen personeel hebben, of een familiebedrijf zijn, is een RI&E niet verplicht. Risico’s zijn er altijd, ook zonder personeel. Een RI&E helpt mensen om zich meer bewust te zijn van risico’’s én oplossingen om veilig en gezond te werken.

Linda van der Veer van Agrolin Advies & Service is Middelbaar Veiligheidskundige en dagelijks actief bezig met het begeleiden van bedrijven naar een veilige en gezonde werkomgeving. Dit doet zij onder andere door het opstellen van RI&E’s, certificeringen, management ondersteuning, opleiding en training.

Karien van der Loo-van de Sande en Patrick van de Sande zijn nabestaanden van een noodlottig arbeidsongeval in 2014. Toon, de man van Karien, kwam om het leven op het werk samen met zijn collega. Karien en Patrick vertellen welke overeenkomsten dat ongeval heeft met ongevallen in de agrarische sector. Een verhaal met veel impact en heel een bijzonder vervolg.

Onder het motto “van elkaar leren” wij geven een gratis workshop weg!

 

Wanneer?                                  Donderdag 6 december 2018

Hoe laat?                                    13.30 – 15.30 uur

Waar?                                          Ergens in West-Brabant / Zeeland / Zuid-Holland-Zuid

Voor wie?                                  Agrariërs, jonge agrariërs, loonwerkers, plattelandsjongeren en / of meewerkende familieleden 

 

Gratis voor:

De eerste agrariër die minimaal 20 en maximaal 40 collega’s, meewerkende familieleden of jonge agrariërs bij elkaar heeft gevonden ontvangt gratis het boek “Toon, de impact van een dodelijk arbeidsongeval”. In overleg kiezen we een geschikte locatie.

 

Wat krijgt een deelnemer aan de workshop?

  • Tips & Tools voor een veilige en gezonde werkomgeving;
  • Het verhaal “Toon” persoonlijk verteld door Karien en Patrick;
  • Gratis een gesigneerd exemplaar van het boek “Toon, de impact van een dodelijk arbeidsongeval”, t.w.v. € 24,50;
  • Een gesprek met collega’s over veiligheid;
  • Een kop koffie met verse appeltaart.

 

Te laat met aanmelden? Geen probleem, neem contact op met Agrolin Advies & Service en we kijken samen naar de opties om bij jou ook een workshop te geven!

Meer weten?

Linda van der Veer (0621582024 / info@agrolin.nl)

cropped-agrolinzonderachtergrondmedium1.png

www.agrolin.nl

fullsizeoutput_2690