11 jaar Agrolin…

Vandaag 11 jaar geleden was een belangrijke dag. Agrolin werd ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Na 4 jaar onderwijs, waar ik het overigens prima naar mijn zin had tussen de jonge loonwerkers, ging het bloed kriebelen. Ik zat teveel binnen en had met een hele grote organisatie te maken, niets voor een boerendochter.

Meerdere mensen zeiden, waarom begin je niet voor jezelf? Ja, waarom ook niet? En zo geschiedde. Agrolin ging van start.

Met Agrolin kan ik doen waar ik goed in ben. Als praktijkmens weet ik de praktijk in de theorie te brengen, in plaats van andersom. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat mijn klanten kunnen blijven doen waar ze goed in zijn en daarom kijk ik binnen de normen, wetten en regels, hoe ik deze kan implementeren binnen een bedrijf, zodat de klant niets hoeft te veranderen aan de bedrijfsvoering, want die is immers goed.

Als ik na 11 jaar de balans opmaak, kan ik stellen dat geen dag hetzelfde is. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle leuke klanten die ik mag helpen en ben keer op keer ook trots wanneer een certificaat aan de muur hangt of wanneer een klant het nut inziet van een goede risico inventarisatie en daarmee actief aan de slag gaat. Of, zoals afgelopen jaar 2 klanten die een VCA certificaat mochten behalen en van zichzelf versteld stonden omdat ze inzagen wat een mooi bedrijf ze hebben met goed (gekeurd) materieel.

Kwaliteit, duurzaamheid en praktisch, daar sta ik voor. Als ik iets doe, doe ik het goed en probeer ik de klant de voordelen ervan te laten ervaren. Zo zorgt een ISO 9001 certificering voor meer inzicht in je organisatie met actuele doelstellingen, een VCA certificering zorgt voor mee inzicht in veiligheid en het belang daarvan, een goede RI&E laat inzien hoe belangrijk duurzame inzetbaarheid is en geeft handvatten om ervoor te zorgen dat je personeel gezond hun pensioenleeftijd halen en de CO2-prestatieladder zorgt voor gunningsvoordeel, maar reduceert naast CO2 ook aanzienlijk veel kosten, en je draagt je steentje bij aan het klimaat akkoord. Kortom, eisen van opdrachtgevers, waar wel degelijk voordelen in zitten.

Sinds 2014 is Agrolin gevestigd in West Brabant, in Dinteloord, een knooppunt waar 3 provincies samen komen, Zuid-Holland, Zeeland en (west)Brabant. Tot 2014 was het werkgebied voornamelijk de eilanden van Zuid-Holland en Zeeland, wat vanaf 2014 is uitgebreid in West Brabant.

Eén van de doelstellingen voor 2019 is om kennis te maken met bedrijven in de groen, grond & infra sector in mijn werkgebied die (nog) niet tot mijn klantenbestand behoren. Ik hou van duurzaamheid, ook in relaties. Ik kom daarom graag een bak koffie drinken bij bedrijven die (nog) geen klant of leverancier zijn van Agrolin om eens kennis te maken en te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Waarom deze doelstelling? Het werk wat Agrolin uitvoert komt voornamelijk binnen via mond-tot-mond reclame. Naamsbekendheid is belangrijk en daarom steek ik mijn tijd en energie liever in persoonlijk contact, dan in een advertentie in de krant.

Zorg jij ervoor dat ik een bak koffie mag drinken bij een bedrijf in de groen, grond & infra sector die nog geen klant is, maar dat wel gaat worden? Dan trakteert Agrolin op een lunch en gratis uurtje sparren…